Пошук

Традиції великої родини: у Великому Тростянці відзначили День села та День Незалежності України

Дата: 27.08.2019 14:49
Кількість переглядів: 1181

 

Мешканці Щербанівської ОТГ у минулі вихідні отримали подвійний привід зібратися разом: День села Великий Тростянець та День Незалежності України. Свято в подібному форматі проходить понад 10 років.

 

Цього року для гостей підготували велику та цікаву розважальну програму.

— Таке подвійне свято ми проводили ще до об’єднання. Людям подобається, вони звикли, що 24 серпня святкуємо День села та День Незалежності. Працівники Тростянецького будинку культури підготували концерт, після якого була дискотека для молоді. За безпекою громадян слідкувала патрульна поліція. Жителям нашої громади бажаю добробуту, здоров’я, миру та гарного відпочинку! — зазначив заступник сільського голови Щербанівської ОТГ Володимир Каменцев.

Веселі та активні розваги підготували для дітей: атракціони, аквагрим, конкурси та майстеркласи.

— Останні півтора року майже на всіх місцевих святах Щербанівська сільська рада запрошує мене дарувати дітям радість. Разом ми розфарбовуємо солодкі пряники. Охочих завжди багато. Випікаю 120 пряників і всі роздаю, жоден не несу з собою додому. Бо завжди знайдеться дитина, яка малюватиме. Працюємо із безпечними матеріалами, натуральними, — розповідає викладач Полтавського аграрного коледжу управління та права Оксана Шестопал.

Варто зауважити, що територію навколо Тростянецького будинку культури також гарно вбрали. Працівники БК прикрасили дерева навколо закладу синіми та жовтими стрічками, встановили тематичні фотозони.

До початку концерту на площі біля будинку культури працював ярмарок майстрів, безкоштовно пригощали кашею.

— Послухати гарний концерт прийшло багато людей. Програма виявилася насиченою, бо наша громада багата на таланти. Всього було 29 творчих номерів. Із нагоди свята я також виконала українську пісню «Я піду в далекі гори». На День народження завжди дарують подарунки, тому я не прийшла з пустими руками. Подарувала сільській бібліотеці книги закордонних авторів в українському перекладі. Треба розвивати сучасну молодь, прищеплювати любов до читання, — зазначає депутатка Великого Тростянця Оксана Гурцева.

Оксана Олексіївна звертається до жителів громади з проханням долучитися до збору книжок для сільської бібліотеки. Усі зібрані екземпляри згодом продемонструють на бібліотечній виставці.

До теплих привітань також приєдналися голова Щербанівської сільської ради Ігор Процик та заступниця голови Світлана Мельник.

Концерт розпочався із пісні «Лише у нас на Україні» у виконанні гурту «Ренесанс». Під супровід композиції на імпровізованій сцені з’явились ведучі концерту із кольоровими димовими шашками. Гості заходу не здогадувалися, що музична композиція під назвою «Хліб та сіль» таїла у собі маленький сюрприз. Під час виконання пісні гостів свята пригощали запашними пиріжками з маком.

— Ми відсвяткували не тільки День села Великий Тростянець та День Незалежності України. Це також свято сіл Сапожине, Буланове, Нижніх та Вищих Вільшан, Пожежної Балки та Малого Тростянця. Цей день об’єднує нас. Бажаю, аби ми всі частіше збиралися, як одна велика родина. Ми будемо сприяти, аби з кожним днем життя у громаді ставало кращим, — звернувся до громади голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.

На свято у Великому Тростянці пані Юлія завітала разом зі своєю родиною. Говорить, що сподобалися розваги для дітей, конкурси, частування.

— Коли дитина задоволена, то мені більше нічого і не потрібно. На свято завітала разом із донькою Мирославою. Разом з нами прийшла моя сестра та її дитина. Це дуже добре, коли й дорослим є, де відпочити. Нещодавно у нас був День Молоді, також було чудове свято, — ділиться враженнями жителька села Великий Тростянець Юлія.

Яскраві святкування закінчились не менш запальною дискотекою та фаєршоу.

Пресслужба Щербанівської ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь