Пошук

У Щербанівській ОТГ кращі учні отримуватимуть грошову винагороду від сільської ради

Дата: 29.08.2019 14:26
Кількість переглядів: 604

 

На 23-тій позачерговій сесії Щербанівської ОТГ депутати розглянули 13 питань. Напередодні початку навчального року значну увагу приділили освіті.

За підсумками сесії Щербанівський ліцей офіційно набув статусу опорного закладу. Одночасно з цим Тростянецький НВК та Горянська школа стали його філіями, втративши юридичну незалежність. Тепер вони та їхнє майно — частина комунального закладу.

Також депутати затвердили зміни до комплексної програми «Опікуємся освітою». А саме – збільшили винагороди переможцям та призерам олімпіад, конкурсів, змагань районного та обласного рівнів. Тепер за перемогу в обласній олімпіаді учень із Щербанівської громади отримує 3 тис. грн, за ІІ місце — 2 тис. грн, за ІІІ місце — 1,5 тис. грн. Для переможців районних олімпіад передбачена винагорода 2 тис. грн, за ІІ місце — 1,5 тис. грн, за ІІІ місце — 1 тис. грн. Крім того, кошти отримуватимуть й активні учасники учнівського самоврядування.

Підвищили винагороду й учителям, які готують переможців та призерів олімпіад. Так, вчитель, учень якого посів І місце на обласній олімпіаді, отримує 4,5 тис. грн. За ІІ місце сільрада платить 3,5 тис. грн, за ІІІ місце — 3 тис. грн. За І, ІІ і ІІІ місця у районних олімпіадах викладачам передбачені виплати 3, 2 та 1,5 тис. грн відповідно.

— Коли ми приймаємо зміни до програм, покращуємо матеріально-технічну базу, умови навчання, ми очікуємо нового якісного підходу від освітян щодо надання освітніх послуг. Тобто, ті кошти, які ми вкладаємо в освіту, повинні давати плоди, — зазначив голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.

Очільник громади також спростував чутки щодо закриття дитячого садка у Великому Тростянці.

— Сільрада не допустить закриття дошкільного закладу в Тростянці. Той, хто поширює ці плітки, свою справу зробив: посварив певні кола людей у селі. Незрозуміло — навіщо? Але жителі Тростянця нехай не хвилюються: садок працюватиме, — наголосив Ігор Степанович.

На сесії також прийняли зміни до бюджету. Для КП «Комунальник» виділили 206 тис. грн на придбання та доставку 29 сміттєвих баків. А на придбання та встановлення трьох світлофорів на перехресті вулиць Параджанова та Біліченка разом із проектно-кошторисною документацію — 267,5 тис. грн. КП «ЖКГ с. Розсошенці» отримало 270 тис. грн на реконструкцію системи газопостачання у п’яти житлових будинках.

Також депутати погодилися на розчистку русла Ворскли від Нижніх Млинів до Буланово згідно з державною регіональною програмою. Це один з етапів розчищення річки в межах Полтавської області, починати його планують саме на території Щербанівської ОТГ. На думку депутатського корпусу, це приклад для інших громад — підтримка важливого екологічного проекту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь