Пошук

Знову дзвоник кличе в школу

Дата: 02.09.2019 14:17
Кількість переглядів: 566

 

2 вересня у школах Щербанівської ОТГ відбулися урочисті лінійки. З піснями, віршами та танцями діти, батьки, педагогічні та технічні працівники зустріли перший навчальний день року.

Загалом у громаді 1370 школярів. Із них 232 — першокласники. Кожен першачок отримав подарунковий набір від Щербанівської сільської ради — канцелярське приладдя. Але на цьому приємні сюрпризи не закінчилися.

— Для учнів перших класів завжди все нове. Сьогодні вони вже розпочали знайомство з першою вчителькою, своїм класом. За підтримки Щербанівської сільської ради ми зробили дійсно комфортне освітнє середовище. Свято — у першу чергу для дітей. Тому їх розважали аніматори. Ми прагнемо донести, що школа — така маленька країна, де можна не тільки отримати знання, а й відпочити, — розповіла директорка Щербанівського ліцею Наталія Драч.

У свою чергу, Щербанівська сільська рада на чолі з Ігорем Проциком запевняють: зроблять усе, аби освітні заклади громади опинилися серед найкращих в Україні.

— Ми гарантуємо, як орган місцевого самоврядування, що докладемо максимум зусиль, аби наші школи вибилися в лідери. Це наш обов'язок, бо у пріоритеті ОТГ — діти. Вітаю всіх зі святом! Зичу дітям великих успіхів, про які стане відомо за межами громади, — зазначив голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.

В урочистій лінійці взяла участь начальниця відділу позашкільної освіти, виховної та координації роботи закладів вищої освіти, науки та інноваційної діяльності Полтавської ОДА Олена Ухань.

— Дитинство — це найщасливіші миті. Живіть, радійте, навчайтеся. Знання та здобуття освіти — найголовніша ваша мета зараз. Хочу, аби ви знайшли багато друзів та однодумців. Аби здобули нові знання. Зараз ви маєте чудову базу для навчання. Це й сучасні книжки, і різноманітна техніка, інтернет. Але живе слово вчителя завжди буде допомагати найкраще. Успіхів вам у навчанні, спраги до знань, — привітала учнів Олена Ухань.

День Знань — це сімейне свято, тому більшість учнів прийшли разом із батьками. Так, на перший дзвоник семикласника Дениса у школу села Гора завітали його мама та тато.

— Син дуже скучив за однокласниками, вчителями. Йому хочеться поринути у навчання. Він дійсно чекав на початок нового навчального року. Денис — наша гордість. Усіх дітей громади вітаю зі святом. Бажаю успіху, витримки та посидючості, — сказала пані Вікторія.

Серед школярів є й непосидючі учні, які шкодують за літніми канікулами. Семикласниця із Горянської школи Валерія говорить, що обожнює літо.

— Настав вересень, а це означає, що треба ходити до школи. Мені не дуже хочеться. Більше подобається відпочивати та гуляти з друзями. Але цього року, сподіваюся, мені буде цікавіше у школі й я стану краще навчатися. Я часто співаю на різноманітних заходах, бо дуже люблю. Своїм друзям бажаю у новому році більше терпіння та наснаги до навчання. У нас все вийде, — поділилася Валерія.

Прийшли на свято й дідусі та бабусі школярів.

— Я завітала на перший дзвоник до своїх онуків. Наш старший, шестикласник Владислав Крижановський, у цьому році йде до Щербанівського ліцею. Ми поруч живемо, тут гарний заклад та вчителі. Є ремонт та гарне подвір'я. Мені подобається, онуку — теж. Від першого дзвоника та навчального року чекаємо якомога більше позитивних вражень, — сказала пенсіонерка Лариса Черненко.

Цього дня голова Щербанівської сільської ради Ігор Процик отримав несподіваний подарунок від учнів Горянської школи. За сучасний ремонт у закладі вони намалювали Ігорю Степановичу плакат-подяку.

— Це дуже неочікувано. Сподіваюся, що такі теплі стосунки ми завжди з вами будемо підтримувати. Спільно побудуємо нашу гарну громаду. Дякую вам! — сказав розчулений керівник.

Також він зазначив, що цього року позашкільна освіта зміниться. Вчителі почнуть концентрувати більше уваги на гуртках, аби діти набували корисних навичок для майбутнього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь