Пошук

Працівників освіти привітали з Днем вчителя

Дата: 01.10.2019 11:18
Кількість переглядів: 479

Напередодні професійного свята  для працівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти  Щербанівської сільської ради організовано подорожі містами України. Це традиційний подарунок сільської ради до Дня працівників освіти. 

 У минулому  році відвідали Запоріжжя і Козацький острів Хортиця, де й до сьогодні витає дух української сили і волі.

У ці чудові осінні дні 28 і 29 вересня працівники освітніх закладів Щербанівської сільської ради знову подорожували. На цей раз відвідали одні з найдавніших історичних міст-перлин України Кам’янець-Подільський та Переяслав-Хмельницький

Кам’янець-Подільський – місто, яке зберегло дух Середньовіччя, вразило своєю  фортифікаційною системою, аналогів якій немає в Європі. 

Прогулянка Замковим  та Старим містом незабутня. Вражають своєю величчю Кам’янець-Подільська  фортеця та державний історико-архітектурний заповідник Хотинська фортеця.  Саме ці історичні місця відвідали колективи дитячих садочків «Зірочка», «Яблунька», «Колосок». 

Фото без опису

А от учителі  Щербанівського ліцею та філій відвідали місто Переяслав-Хмельницький, згадки про яке датуються у письмових джерелах  907 роком. Це місто музеїв, храмів, пам’ятників. Майже на 1000 жителів припадає один музей. Місто, де розташований Національний історико-етнографічний  заповідник «Переяслав». Тут можна доторкнутися до унікальних історико-археологічних пам’яток III тис. до н. е. На 25 га експонується 123 оригінальні пам’ятки народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини ХVII – поч..ХХ століть; 20 дворів з хатами та господарськими будівлями, 20 тис. знарядь праці і речей побуту, витворів народного мистецтва. Побачити все, зібране тут неможливо за один день. А ще попереду  чекали екскурсії в музеї Заповіту Т.Г.Шевченка, Г.Сковороди та музей-діорама «Битва за Дніпро в районі Переяслав-Хмельницького восени 1943 року» Враження неперевершені. Дивовижна машина часу, перенесла кожного в минуле, в часи князівства в чудову Козацьку добу. Наші освітяни на якусь мить стали спудеями Переяславського колегіуму, а за  за вчительською кафедрою. лекцію з поетики читав сам Григорій Савич Сковорода. Пізніше ми перенеслися в козацькі часи, які оспівав Т.Г.Шевченко у своїй творчості, часи Хмельницького і Мазепи, часи перемог і поразок, часи вольного духу і царської неволі. Багато творів написав поет в Переяславі і найголовніший з них  «Заповіт» українському народу. 

Втомлені, але духовно збагачені і щасливі освітяни поверталися додому. Це був справжній урок українознавства, який дав нові знання, нові відчуття, нове переосмислення історії і нову інформацію, щоб передати її дітям.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь