Пошук

Відярмаркували на повну!

Дата: 15.10.2019 14:57
Кількість переглядів: 490

 

До Дня захисника України на святковій сцені заступниця Щербанівського сільського голови Світлана Мельник разом із депутатом Полтавської обласної ради Петром Вороною вручили учасникам АТО нагрудні знаки облради «За вірність народу України».

Осінній ярмарок у Розсошенцях відбувся вже втретє. Місцеві мешканці люблять і підтримують традицію проводити подібні заходи до Покрови, Масляної, перед Миколаєм.

— Сьогодні вийшло масштабне свято. Ми запросили виробників із громади, а також із Полтавської області — з Комсомольська, Карлівки, Мачух. Саме тут об’єдналися Горбанівка, Розсошенці, Тростянець, Полтава. Обов’язково будемо розширятися далі, — говорить заступниця сільського голови.

Ярмарок — особливий формат. На заході відвідувачі познайомилися та безпосередньо поспілкувалися з місцевими підприємцями. Виробник пасти «La pasta – e basta» Максим Шерстюк із Розсошенців уперше брав участь у ньому.

— Так значно легше популяризувати продукт, розповісти про нього. Інколи люди й хотіли б придбати, але є сумніви. А тут — підходять, запитують, купують, — зазначив задоволений результатом виробник.

На вибір відвідувачів представили різноманітні товари. Садівники презентували саджанці дерев та кущів, квіти для подвір’я. Модники й модниці придивлялися до виробів зі шкіри та трикотажу. Прихильників здорового харчування та батьків маленьких дітей порадували солодощі без цукру, паста власного виробництва. Гості радо купували до столу фрукти й овочі, м’ясо та рибу, мед і наливки з широкого асортименту.

— Завжди їздимо на всі свята представляти рідну громаду. Наші мед і медовуху за власним рецептом усі знають, люди за ними спеціально приїжджають. Бджільництвом займаємося вже в п’ятому поколінні, — діляться подружжя пасічників Віктор та Галина Ткаченки.

Нові й нові люди приходили на ярмарок протягом дня. Кожен міг обрати собі заняття до душі. Зі сцени відвідувачів вітав пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава» обласної філармонії. Серед його артистів — і мешканці Щербанівської сільської ради. Свої бойові навички продемонстрували учасники військово-патріотичних гуртків «Орлан» та «Барс». В оригінальних фотозонах, які власноруч зробили керівники та учасники гуртків художньої самодіяльності, теж було людно. Гості куштували справжню козацьку кашу, страви з вогню та інші наїдки.

Організатори створили затишну сімейну атмосферу. Особливу увагу приділили дитячим локаціям. Малеча була в захваті від можливості відчути себе поліціянтом у спецавтомобілі чи Робін Гудом, стріляючи з лука. Дітлахи розважалися на батуті, надувній гірці й у тирі. Бібліотекарі зі Щербанів та Розсошенців навчали охочих майструвати з паперу казкових метеликів і чарівні квіти.

— Діти щасливі з новими іграшками та солодкою ватою. Мені сподобалося, що представлена домашня продукція: взяла м’яса, яблук і груш. Ми б точно кожні вихідні ходили на такі заходи, — зазначає гостя ярмарку Катерина Ємець.

Керівництво Щербанівської сільської ради планує розширювати ярмарок, залучати більше учасників. Адже попит на такі заходи є і у виробників, і у відвідувачів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь