Пошук

Безоплатна правова допомога для Щербанівської громади

Дата: 08.11.2019 12:21
Кількість переглядів: 430

 

Продовжується співпраця Полтавського бюро правової допомоги із об’єднаними територіальними громадами задля інформування найбільш вразливих верств населення про можливості одержання #безоплатної правової допомоги, адже саме поінформованість є важливою передумовою реалізації громадянином свого права. З огляду на це у приміщенні Територіального центру соціального обслуговування Щербанівської сільської ради Полтавського району 01 листопада 2019 року відбувся правопросвітницький захід, присвячений питанням реалізації громадянами гарантовано державою права на #безоплатну правову допомогу, а також захисту прав громадян від насильства та дискримінації.

Разом із обговоренням тематики заходу акцентовано увагу його учасників на тому, що у разі виникнення у громадян складності доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України у центах та бюро #безоплатної правової допомоги, поряд із роз’ясненнями, консультаціями та іншими правовими послугами, усі без виключення громадяни мають можливість отримати доступ до сервісів Мін`юсту та скористатися ними самостійно або ж із допомогою працівника системи #безоплатної правової допомоги.

Під час обговорення тематики заходу очільниця Полтавського бюро правової допомоги Тетяна Ражик наголосила, що Законом України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено право кожного громадянина отримати від кваліфікованого фахівця у галузі права роз’яснення та консультації, а найбільш вразливі категорії громадян, як то внутрішньо переміщені особи, інваліди та малозабезпечені, діти-сироти та постраждалі від домашнього насильства мають право на весь спектр послуг адвоката чи іншого фахівця у галузі права, що надаються безкоштовно. Отож, аби не мати потім неприємностей, перш ніж вчиняти буд-які юридично значущі дії, варто проконсультуватися із фахівцем щодо можливих правових наслідків таких дій, тим більше що таке право надається безкоштовно системою органів #безоплатної правової допомоги. Громадянину залишається лише звернутися у будь-який зручний спосіб для нього спосіб — прийти або ж зателефонувати! На сьогодні вже навіть соціальні працівники територіальних центрів соціального обслуговування допомагають своїм підопічним звертатися за правовою допомогою, що стало можливим завдяки співпраці в рамках реалізації програм правової освіти населення, що прийняті місцевими радами та Полтавською районною радою. Разом з цим, варто нагадати, що за правовою допомогою Ви можете звернутися до #Полтавського бюро правової допомоги, розташованого за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел. 50-27-29, у зручний час та у робочі дні з 9 до 18 години.

Що стосується насильства та дискримінації, то на заході говорили про механізми його подолання, у тому числі із використанням можливостей системи безоплатної правової допомоги, що передбачені законом.

По завершенні заходу, згідно затвердженого та оприлюдненого графіку, діяв #дистанційний пункт доступу до #безоплатної правової допомоги, де всі охочі мали можливість отримати юридичні консультації. Серед питань, що найбільше цікавили присутніх були порядок отримання субсидій та визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, а також питання пов’язані із оформленням прав власності на майно.

Насамкінець, ще раз варто нагадати, що отримати безоплатну правову допомогу може кожен бажаючий, що звернеться до #бюро правової допомоги. У #Полтавському бюро правової допомоги, за адресою: місто Полтава, вулиця Міщенка будинок 2, Вас раді бачити у робочі дні: з понеділка по п’ятницю з 9 до 18 години, контактний телефон 50-27-29.


 

Автор: Полтавське бюро правової допомоги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь