Пошук

Що необхідно знати пільговику?

Дата: 12.12.2019 09:59
Кількість переглядів: 697

Що необхідно знати пільговику!

З жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг, однак це не впливає на розмір пільгової знижки з оплати житлово-комунальних послуг в межах встановлених соціальних нормативів, який залишається незмінним (незалежно від форми отримання пільги (готівка чи безготівка).

Про розмір нарахованої пільги за місяць Вас поінформовано в повідомленні про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Якщо тарифи на житлово-комунальні послуги не змінюються, то щомісячний розмір пільги протягом опалювального періоду буде однаковим.
В подальшому, якщо тарифи на житлово-комунальні послуги змінюватимуться, то щомісячний розмір пільги теж буде переглядатись.
Пільговики, які отримують пільгу у готівковій формі (на руки) повинні сплачувати за житлово-комунальні послуги самостійно та в повному обсязі.

Важливо знати! Перерахування коштів у грошовій безготівковій формі за надані пільги надавачам послуг здійснюється не по пропорційному принципу (коли за кожну послугу проводився розрахунок у відсотках від суми пільги), а у визначеній законодавством послідовності (по принципу пріоритетності): перше – за опалення (теплопостачання, газо- або електропостачання); друге – за гаряче водопостачання; третє- за централізоване водопостачання та водовідведення; потім - постачання електричної енергії на освітлення; далі - постачання природного газу для приготування їжі та підігріву води; вивезення побутових відходів; послуги з управління багатоквартирним будинком; внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.
Як сплатити за житлово-комунальні послуги з урахуванням пільг Ви можете дізнатись в один із способів:

з отриманого смс-повідомлення від Ощадбанку.
(надходитиме на номер мобільного телефону щомісяця після 18 числа наступного місяця).

Зразок смс-повідомлення                  Зміст смс-повідомлення
                    Пільга 834 грн. 56 коп. – загальний розмір пільги
            
                                 Водопостачання – 25,13 грн.
                                                                Електропостачання - 84,00 грн.
                                 Газопостачання - 69,19 грн.
                                 Послуга з управління
                                                                багатоквартирним будинком
                                                                (квартплата)  - 56,36 грн.


Якщо суми пільги достатньо для сплати всіх житлово-комунальних послуг, то пільговику не потрібно нічого доплачувати.
Якщо суми пільги недостатньо для сплати всіх житлово-комунальних послуг (приклад), то сплачено буде лише за ті послуги, на які вистачить розміру пільги. А послуги, за які потрібно пільговику сплатити самостійно, буде зазначено в смс-повідомленні. 
У наведеному прикладі за рахунок пільги сплачено повністю за послуги з теплопостачання та гаряче водопостачання, а самостійно сплачувати пільговику необхідно: за послугу з водопостачання та водовідведення – 25,13 грн.; за послугу з електропостачання – 84,00 грн.; за послугу  газопостачання (газ для плити) – 69,19 грн.; за послугу з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.
___________________________________________________________________________
або
зареєструватись в Особистому кабінеті пільговика на сайті Ощадбанку 
за посиланням https://pkb.oschsdbank.ua/ , де відображена інформація про нараховані суми за спожиті послуги та сплачені суми пільги в розрізі кожного виду послуги.
(з інструкцією як здійснити реєстрацію ви можете ознайомитись за посиланням http://plsz.gov.ua/subsidii.html. (на сайті Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації).
Реєстрація в Особистому кабінету надасть можливість щомісячного контролю за проведенням своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги.
або
розрахувати суми до сплати самостійно
Для цього необхідно знати розмір пільги та нараховані суми за спожиті послуги (про нараховані суми за послуги можна дізнатись з платіжки чи розрахувати самостійно при використанні газу чи електроенергії для опалення).
Наприклад:
Розмір нарахованої пільги – 834,56 грн. 
Нарахована сума за спожиту послугу з теплопостачання (або газо-/електропостачання для опалення) – 555,48 грн. Нарахована сума за спожиту послугу за гаряче водопостачання – 179,08 грн.
Нарахована сума за централізоване водопостачання та водовідведення – 125,13 грн.
У наведеному прикладі за рахунок пільги сплачено повністю за послуги з теплопостачання та гаряче водопостачання, а самостійно сплачувати пільговику необхідно: за послугу з водопостачання та водовідведення – 25,13 грн.; за послугу з електропостачання – 84,00 грн.; за послугу  газопостачання (газ для плити) – 69,19 грн.; за послугу з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.

Департамент соціального захисту населення

Полтавської облдержадміністрації
вул. Ціолковського, 47, м. Полтава 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь