Пошук

Грошова допомога сім’ям з дітьми для оплати послуги з догляду за дитиною до трьох років „муніципальна няня?

Дата: 10.02.2020 12:04
Кількість переглядів: 1379

Обов’язок отримувача компенсації

послуги “муніципальна няня”:

 

  1. подавати щомісяця до 5 числа територіальному управлінню соціального захисту населення документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги „муніципальна няня?.

      У разі неподання в установлений термін підтверджувальних документів щодо оплати муніципальній няні послуги з догляду за дитиною до трьох років виплата компенсації послуги „муніципальна няня? припиняється.

      Після подання підтверджувальних документів щодо оплати послуги виплата компенсації поновлюється з місяця, за який було здійснено оплату послуги.

 

  1. протягом одного робочого дня інформує про розірвання договору щодо здійснення догляду за дитиною до трьох років або про інші обставини, що можуть вплинути на надання послуги догляду муніципальною нянею.

       Виплата раніше призначеної компенсації припиняється, якщо отримувачем послуги „муніципальна няня? приховано або навмисно подано недостовірні відомості про здійснення догляду за дитиною до трьох років, які вплинули на призначення  компенсації, внаслідок чого були надміру виплачені кошти.

         Надміру перераховані суми  компенсації послуги „муніципальна няня? повертаються отримувачем послуги „муніципальна няня? управлінню соціального захисту населення  за весь період, коли він не мав права на її одержання.

 

Одержання отримувачами послуги „муніципальна няня? інших видів допомог не впливає на призначення та виплату компенсації послуги «муніципальна няня».

 

Компенсації послуги „муніципальна няня? не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги.

 

З 1 січня  2019 року

постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2019 № 68 „Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років „муніципальна няня? запроваджено додаткову грошову допомогу сім’ям з дітьми для оплати  послуги з догляду за дитиною до трьох років „муніципальна няня?

Кому призначається допомога:

           Право на відшкодування послуги „муніципальна няня” мають один з батьків (усиновлювач), опікун дитини до трьох років,  які уклали договір  з „муніципальною нянею? про здійснення догляду за дитиною до трьох років.

          Компенсація не призначається батькам, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.

Розмір компенсації

         Відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» здійснюється у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, якій надається послуга з догляду муніципальною нянею                (у 2020 році – 1 779 грн.). 

Хто може надавати послугу “муніципальна няня”

      Послугу „муніципальна няня? може надавати будь-яка фізична особа – підприємець, яка має право на здіснення відповідних видів економічної діяльності (КВЕД 97.00, КВЕД 88.91) або  юридична особа, що надає послугу з догляду за дітьми (КВЕД 78.20, КВЕД 85.10), (за винятком державних і комунальних закладів дошкільної освіти), та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.

    Договір укладається у письмовій формі між отримувачем послуги „муніципальна няня? та муніципальною нянею, в якому має бути визначено: назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умови та строк її надання, вартість, періодичність оплати, відповідальність сторін.

Як оформити компенсацію та які документи потрібні?

            Для отримання компенсації послуги „муніципальна няня? отримувач послуги протягом місяця після укладення договору подає управлінню соціального захисту населення за місцем проживання у паперовій (або  електронній формі з накладанням електронного цифрового підпису) наступні документи):

  1. заяву про надання компенсації послуги „муніципальна няня?;
  2. заяву про перерахування коштів із зазначенням рахунка в установі банку;
  3. копію договору між отримувачем послуги „муніципальна няня? та муніципальною нянею;
  4. підтверджуючі документи щодо оплати муніципальній няні послуги (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка).

        До заяви додаються копії:

  1. свідоцтва про народження дитини;
  2.  паспорта отримувача компенсації з даними про прізвище, ім’я та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;
  3. документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків отримувача компенсації послуги „муніципальна няня?. 

    Опікун додатково надає рішення про встановлення опіки.

 

Термін, на який призначається компенсація

 

     Компенсація призначається на термін здійснення догляду за дитиною до трьох років, визначений у договорі щодо здійснення догляду за дитиною до трьох років, укладеному між отримувачем послуги „муніципальна няня? та муніципальною нянею, але не довше ніж до досягнення дитиною 3-х років.

      Виплата проводиться щомісяця на підставі поданих до             5 числа місяця отримувачем послуги „муніципальна няня? підтверджувальних документів щодо оплати муніципальній няні послуги з догляду за дитиною до трьох років. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь